Οι κινηματογραφικές προτάσεις του ηλεκτρονικού πολυπεριοδικού ΣΤΟΝ ΙΣΚΙΟ ΤΟΥ ΗΣΚΙΟΥ | ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ

28.3.20

Contagion (2011)


Contagion είναι αμερικανικό περιπετειώδες θρίλερ, παραγωγής 2011, σε σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ και πρωταγωνιστούν οι Μαριόν Κοτιγιάρ, Ματ Ντέιμον, Λώρενς Φίσμπερν, Τζουντ Λο, Γκουίνεθ Πάλτροου και Κέιτ Γουίνσλετ. Μια θανατηφόρα ασθένεια ξεσπά και μια ομάδα γιατρών από όλο τον κόσμο καλείται από το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών για να αντιμετωπίσει την απειλή. Η ταινία καταγράφει την εξάπλωση του ιού, τις προσπάθειες γιατρών ερευνητών να τον αναγνωρίσουν και να τον περιορίσουν, το χαμό που προκαλεί στην ανθρωπότητα και την αντίδραση αυτής μπροστά σε μια πανδημία και τελικά την ανακάλυψη του εμβολίου που θα σταματήσει την εξάπλωση.

Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 9 Σεπτεμβρίου 2011 στις ΗΠΑ και στις 20 Οκτωβρίου 2011 στην Ελλάδα. Έλαβε κυρίως καλές κριτικές και απέφερε 135,4 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.



Πλοκή

Η Μπεθ Έμχοφ επιστρέφει από το επαγγελματικό της ταξίδι στο Χονγκ Κονγκ με μία στάση στο αεροδρόμιο του Σικάγο, όπου κάνει έρωτα με τον πρώην σύντροφό της. Η Μπεθ αρρωσταίνει και πιστεύει ότι οφείλεται στο τζετ λαγκ. Επιστρέφει στο σπίτι της στη Μινεάπολη και μεταδίδει τον ιό στο γιο της Κλαρκ και στο σύζυγό της Μιτς. Όταν η Μπεθ και ο Κλαρκ πεθαίνουν, ο Μιτς μπαίνει σε καραντίνα όπου οι γιατροί συνειδητοποιούν ότι έχει ανοσία στον μυστηριώδη ιό. Εν τω μεταξύ στο Χονγκ Κονγκ και στο Λονδίνο, άνθρωποι αρχίζουν να παρουσιάζουν την ίδια ασθένεια. Τη Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας κάνουν υπέρτατες προσπάθειες ερευνώντας τον ιό, ο οποίος έχει αρχίσει να εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Το ξέσπασμα του ιού είναι απειλητικό και μπορεί να αφανίσει ολόκληρο τον πληθυσμό τη γης, εκτός κι αν βρεθεί το εμβόλιο που θα τον θεραπεύει. Οι επιστήμονες δίνουν αγώνα με το χρόνο.




Ηθοποιοί και Χαρακτήρες

Μαριόν Κοτιγιάρ στο ρόλο της Δόκτoρoς Λεονόρα Οράντες
Ματ Ντέιμον στο ρόλο του Τόμας Έμχοφ
Λώρενς Φίσμπερν στο ρόλο του Δόκτωρ Έλις Τσίβερ
Τζουντ Λο στο ρόλο του Άλαν Κραμγουίντ
Γκουίνεθ Πάλτροου στο ρόλο της Μπεθ Έμχοφ
Κέιτ Γουίνσλετ στο ρόλο της Δόκτωρ Έριν Μίαρς
Μπράιαν Κράνστον στο ρόλο του Λάιλ Χάγκερτι
Τζένιφερ Έλ στο ρόλο της Άλι Χέξταλ
Σάνα Λέιθαν στο ρόλο της Όμπρι Τσίβερ
Ενρίκο Κολαντόνι στο ρόλο του Ντένις Φρεντς
Έλιοτ Γκουλντ στο ρόλο του Δόκτωρ Ίαν Σάσμαν


ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: