Οι κινηματογραφικές προτάσεις του ηλεκτρονικού πολυπεριοδικού ΣΤΟΝ ΙΣΚΙΟ ΤΟΥ ΗΣΚΙΟΥ | ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ

11.1.16

Το Δωμάτιο [Room, 2015]







Πέντε χρόνια μετά την επιτυχία του βιβλίου, η ζοφερή ιστορία μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη, με τα βραβεία Oscar να αποτελούν τον τελικό στόχο.

ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ απέσπασε το βραβείο κοινού στο 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, το οποίο στο παρελθόν έχουν κερδίσει ταινίες όπως: 12 Χρόνια Σκλάβος, Ο Λόγος του Βασιλιά και Slumdog Millionaire, ενώ είναι υποψήφιο για τρεις Χρυσές Σφαίρες (Καλύτερο Σενάριο, Καλύτερη Ταινία – Δραματική, Α΄ Γυναικείου Ρολού), διεκδικώντας συμμετοχή στην κούρσα για τα βραβεία Oscar 2015. Ο Λένι Αμπράχαμσον, ο οποίος το 2014 ξεχώρισε για την ταινία Frank, έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία της ταινίας. Τη διασκευή του σεναρίου έχει αναλάβει η συγγραφέας του βιβλίου, Έμα Ντόναχιου. Το καστ για ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ απαρτίζουν: η Μπρι Λάρσον, βραβευμένη με βραβείο Gotham για την ερμηνεία της στην ταινία Short Term 12, ο Γουίλιαμ Μέισι (Fargo, Shameless), ενώ τον ρόλο του μικρού Τζακ ενσαρκώνει ο Τζέικομπ Τρέμπλεϊ.

Τα δικαιώματα της ταινίας ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ έχει εξασφαλίσει για την Ελλάδα η εταιρεία Spentzos Film. Η πρεμιέρα της ταινίας θα πραγματοποιηθεί στις 4 Φεβρουαρίου 2016.


Δεν υπάρχουν σχόλια: